Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър бТВНие имаме нисък дълг, но в

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър бТВНие имаме нисък дълг, но в
Коментари Харесай

Константин Проданов за мерките: Едно е да хвърлиш пояса на давещия се веднага, друго е след половин час

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

Ние имаме невисок дълг, само че в това време не се дадоха задоволително пари на бизнеса, с цел да се оправи с рецесията. У нас са изхарчени едвам 2% от Брутният вътрешен продукт за ограничения, а в страна като Франция да вземем за пример процентът е осем. Нашите ограничения не са и навременни. Съгласете се, че когато някой се дави, едно е да му хвърлиш избавителния пояс незабавно, друго е след половин час. 

Това разяснява в ефира на бТВ финансистът Константин Проданов.

А най-вече ме протеснява, че тези спешни ограничения не бяха прицелени там, където имаше най-голяма потребност от тях, добави той.

Акцентът трябваше да са безвъзмездните помощи за компаниите, за тези хора, които остават трайно без работа, уточни той.

Съветвам хората да не си вършат илюзията, че като си е отпътувала остарялата година, всичко неприятно ще остане в нея. Новата година несъмнено е мотив за оптимизъм, само че като цяло не сме видели края на пандемията. Нищо не е свършило. Отново ще отваряме и затваряме, ще има и вторични, и третични земетресения. Трябва да останем консервативни по отношение   на финансите си, да не се хвърляме към нови заеми и ненужно ползване. Нека в този момент да спестим нещичко от затворените заведения, да не хвърляме парите си за следващия непотребен телефон. Трябва да си съберем пари за най-малко 3 или 6 месеца, в случай че загубим работата си, а даже и за по-дълъг интервал от време. Ако имаме тези пари и имаме още на страна, би трябвало да се влага, уточни финансистът. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР